Pályázat

„KAPACITÁSBŐVÍTÉS ÉS TELEPHELYFEJLESZTÉS AZ EXTRAKT-BAU KFT.-NÉL”

A projekt alapadatai:

 • Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02052
 • Igényelt támogatás: 133 385 692 Ft
 • Támogatás mértéke: 45%
 • A projekt költségvetése: 296 412 650 Ft
 • Projekt fizikai befejezése: 2023.11.15

A projekt bemutatása:

Projektünk célja volt, hogy a támogatás révén modern technológiát szerezzünk be, amelynek köszönhetően növekszik a kapacitásunk. Ezen cél eléréséhez létfontosságú volt, hogy összetett projektet valósítsunk meg, amelynek része volt eszközbeszerzés, ingatlan beruházás, napelemes rendszer bevezetése, valamint szervezeti fejlesztés keretében tanácsadás és képzés igénybevétele.
A projekt keretében beszerzésre került egy Mitsubishi targonca, amely az új csarnokban a kész betonelemek raklapon történő mozgatására szolgál. Emellett beszereztünk egy Metalika C-1200 típusú csőgyártó gépet, amely 200-1200 mm átmérő tartományban gyárt betoncsöveket és szerelvényaknákat a csőminta oldalfalának vibrálásával. Megvásároltunk egy Takeuchi TB 2150R kotrógépet is, amelyet nagyobb súlyú betonelemek és a kavics alapanyag keverőgépbe való rakodására használnánk.
A projekt keretében egy 500 m2-es acélvázas csarnok is felépült, az ingatlan beruházással egy raktárként és gyártócsarnokként alkalmazható új üzem szolgálja működésünket. A megújuló energia minél nagyobb mértékű használata érdekében az új üzemcsarnok energiaellátását a projekt keretében bevezetésre került 32 kW-os napelemes rendszer biztosítja.
A megvalósult német nyelvi képzés a menedzsment tudását bővíti, emellett a tanácsadási szolgáltatás igénybevételével cégünk tisztább képet kapott a jelenlegi piaci környezetről, célcsoportokról, versenytársakról, a belföldi és külföldi piacon, illetve marketing eszközeink hatékonyságáról.
A projekt keretében megvalósított fejlesztések hozzájárulnak a kapacitásbővítésünkhöz, a piaci igényeknek a jövőben hatékonyabban tudunk eleget tenni, nagyobb volumenű megrendeléseket tudunk teljesíteni. A projektnek köszönhetően javult alkalmazkodóképességünk a gyorsuló technológiai és gazdasági-társadalmi változásokkal szemben, működésünk válságálló és fenntartható.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

9461 Lövő, 662/4 hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Miniszterelnökség - Gazdaságfejlesztési Programok
Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail: gazdasagfejlesztes@tfm.gov.hu
Infovonal: 06 (1) 896-6666
Honlap: www.palyazat.gov.hu
„INNOVÁCIÓS FEJLESZTÉS AZ EXTRAKT-BAU KFT.-NÉL”

A projekt alapadatai:

 • Projekt azonosító: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00357
 • Igényelt támogatás: 20 000 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 52,613441%
 • A projekt költségvetése: 38 013 100 Ft
 • Projekt tervezett befejezése: 2022.08.31.

A projekt bemutatása:

Az Extrakt Bau Kft. több, mint 20 éve tevékenykedik mélyépítészeti piacon. Az alapítók (2 magánszemély-tulajdonos) magántőkéből indították útjára a mélyépítő vállalkozást. Cégünk tevékenységi körébe tartozik a vízi-közműépítés, útépítés, szállítmányozás és aszfaltburkolatok megépítése. A fejlesztés által célunk a minőségibb útépítési szolgáltatások biztosítása. Jelen projekt célja humán erőforrás bevonásával egy olyan adaptív innovációs tevékenység, technológiai modernizációs fejlesztés, amely segítségével optimalizálhatjuk a termelési rendszereink működését esetleges személyi hibák redukálásával. Az innováció lényege egyfajta automatizálási folyamat, egy, a már rendelkezésünkre álló útburkolat megmunkáló eszköz modernizációja történne gépvezérlési technológia implementálásával. A modern piaci igények kielégítése mellett célunk továbbá a nagyobb vállalkozások mellé való felzárkózás, a szolgáltatásaikkal, valamint az eszközparkjukkal szembeni versenyképességünk növelése. Hosszútávú terveink között szerepel, hogy jelen beruházás segítségével egyfajta alapot építünk ki a jövőbeni fejlesztések hatékony kivitelezéséhez, valamint további munkahelyek létrehozásához. Célcsoportunk elsősorban Győr-Moson-Sopron megye, valamint annak úthálózati fejlesztései. A fejlesztés megvalósításával azonban elérhetővé válik számunka az egész Nyugat-dunántúli régió, továbbá a Balaton-felvidék. A fejlesztés piacra vitele a már meglévő szolgáltatásunkba való bevonással történik, valamint az eddigi és új ügyfelek tájékoztatásával. A pályázati fejlesztés keretében 6 fő meglévő munkavállalót kívánunk bevonni a projektbe, továbbá 1 fő technikus munkatárs fog csatlakozni a termék tesztelési szakaszban a projekt sikeres lezárásához. Mivel az úthálózatok karbantartására, korszerűsítésére, felújítására állandó igény mutatkozik, ezáltal cégünk jövője biztosítva van, amennyiben a folyamatos fejlesztések révén fenn tudjuk tartani a versenyképességünket.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

9461 Lövő, 662/4/A; 662/4/B hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
Cím: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1.
E-mail: nkfialap@nkfih.gov.hu
Telefon: +36 1 795 9500
Honlap: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak
„TECHNOLÓGIAI MODERNIZÁCIÓ AZ EXTRAKT-BAU KFT-NÉL ESZKÖZBESZERZÉS RÉVÉN”

A projekt alapadatai:

 • Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-01582
 • Igényelt támogatás: 15 500 000 Ft
 • Támogatás mértéke: 33,23 %
 • A projekt költségvetése: 46 644 675 Ft
 • Projekt tényleges befejezése: 2021.12.20.

A projekt bemutatása:

Jelen projektünkben egy integrált rendszerű talajstabilizáló gépet szereztünk be, amely hozzájárul, a felbontott alapréteg helyszínen való feldolgozásához és újra hasznosításához adalékanyagok (cement, mész) hozzáadásával. A felbontott burkolatot a munkaterület helyreállítása során alaprétegként használjuk, melyre ráhúzható az új aszfalt réteg. A rendszer eleme a maró és terítő rész, tehát egyszerre elvégezhető a felbontott anyag összevágása/porlasztása, kötőanyaggal való összekeverése és visszajuttatása a talajra. A Stehr 24/6 típusú gép pormentesen dolgozik, mely nagy előny lakóövezetek, közúti forgalom, autók parkolása és repülőterek közelében. Főtevékenységünk kapacitásbővítéséhez elengedhetetlenül fontosak a korszerű földmunkagépek. A vezetékek mélységi ásása és az elvégzett munka utáni tereprendezési feladatokat hatékonyan és versenyképesen csak ilyen új és korszerű eszközzel lehet elvégezni. Az új technológia alkalmazása révén környezetkímélés és hulladékcsökkentés valósult meg. Az által, hogy nem kell a törmeléket lerakóba szállítanunk időt, szállítási- és lerakati költséget spórolunk meg. Az eddigi komplex beruházásainknál a beszerzendő gépeket béreltük. A pályázat segítségével a gépek bérlési díját megtakarítjuk és nem kell a bérbeadóhoz igazítani a munkáinkat. Továbbá közműépítés nélküli burkolat felújítást is vállalni tudjuk. Egy 500 méteres útszakasz újra aszfaltozásának folyamata több hetet is igénybe vesz. Az általunk alkalmazott új technológiával (törmelék újrahasznosítás) azonban a folyamat 1 nap alatt elvégezhető, és olcsóbb is, mivel nem kell törmeléket elszállítani és új anyagot beszerezni. Összességében az új technológiát alkalmazó géppel vállalkozásunk alkalmas lett gyorsabb, de jó minőségű munkák elvégzésére. A integrált rendszerű talajstabilizáló gép segítségével megnöveltük kapacitásainkat, így növelhetjük korszerű gépparkunkat újabb gépekkel.

A projekt megvalósulásának helyszínei:

9461 Lövő, Belterület 662/4/A

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium
Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Telefon: (1) 896-0000 (1-1-1 menüpont)
Honlap: http://gazdasagfejlesztes.gov.hu
SAJTÓKÖZLEMÉNY
ENERGETIKAI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

Európai Uniós forrás segítségével energetikai beruházás megvalósítására került sor az EXTRAKT-BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lövői üzemcsarnok és iroda épületén, a GINOP-4.1.3-19-2019-00445 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak című pályázati kiírására benyújtott projekt 2,96 millió Forint támogatásban részesült.

Az Extrakt – Bau Kft 1998-ban alakult, azzal a céllal, hogy ügyfeleiket elsősorban a mélyépítés területén szolgálja ki. Az alapítók – 2 magánszemély-tulajdonos magántőkéből indították útjára a vállalkozást. Műszaki bázisuk stratégiailag első osztályú helyen fekszik – a 84-es út csomópontjában - , ma már több, mint 9000m2-en. Csapatuk jelenleg 11 fővel dolgozik. A mélyépítés területén szerzett tapasztalatok és az egyre bővülő géppark európai szintű, színvonalas, pontos és megbízható kivitelezést biztosít megrendelőiknek.

A kedvezményezett neve: EXTRAKT-BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Energetikai fejlesztés megvalósítása
Megvalósítás helyszíne: 9461 Lövő, Kőszegi u. 662/4/A hrsz.
A beruházás megvalósításának ideje: 2019.10.10. – 2020.03.03.
Beruházás összköltsége: 2.960.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 2.960.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Beruházás rövid bemutatása:

A beruházás keretében energiahatékonyságot eredményező fejlesztés valósult meg az EXTRAKT-BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lövői üzemcsarnokának és irodájának épületén. A fejlesztés keretében 14,8 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg, melynek köszönhetően a megújuló energiafelhasználás aránya növekszik a primer energiafogyasztás és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése mellett.

További információ kérhető:

Prekker István +36 20 5999-850


TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS AZ EXTRAKT-BAU KFT-NÉL

A projekt alapadatai:

 • Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18
 • Elnyert kölcsön összege: 39.961.917 Ft
 • Kölcsön mértéke: 90%
 • A projekt költségvetése: 44.402.130 Ft
 • A beruházás megvalósításának ideje: 2019.09.23. – 2019.11.11.

A projekt bemutatása:

Az Extrakt–Bau Kft. 1998-ban alakult, azzal a céllal, hogy ügyfeleiket elsősorban a mélyépítés, vízi-közműépítés, útépítés, aszfaltburkolatok megépítése területén szolgálja ki. Az alapítók – 2 fő magánszemély-tulajdonos magántőkéből indították útjára a vállalkozást. Műszaki bázisuk stratégiailag első osztályú helyen fekszik – a 84-es út csomópontjában - ma már több, mint 9000m2-en. Az eddig megszerzett tapasztalatok és az egyre bővülő géppark európai szintű, színvonalas, pontos és megbízható kivitelezést biztosít megrendelőiknek.
A vezetés a cég fennállása óta folyamatosan fejlesztéseket hajt végre, beruházásait az eszközök biztosítására és modernizálására fordítja.
Európai Uniós forrás segítségével az Extrakt-Bau Kft-nél új eszközök beszerzésre került sor a GINOP-8.3.5-18 – Mikro- és Kisvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretén belül.
Célunk, hogy a támogatás révén modern technológiát szerezzünk be, amelynek köszönhetően tevékenységünk tovább bővül, növekszik a kapacitásunk.

A projekt keretében beszerzett eszközök:

 • Caterpillar CB2.5 úthenger
 • Caterpillar 302CR gumihevederes minikotró
 • Caterpillar 432 F2 típusú árokásó-rakodógép

A projekt megvalósulásának helyszínei:

9461 Lövő, 662/4/A; 662/4/B hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
Cím: 1051 Budapest, Nádor u. 31.
Telefon: +36 1 3543000
Honlap: http://www.mfb.huSzéchenyi 2020 Széchenyi terv plusz nkfia Széchenyi 2020